کد خبر 7417
۲۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰

برگزاری نشست بررسی ابعاد بحران آب و راهبردهای اجرایی حل آن

برگزاری نشست بررسی ابعاد بحران آب و راهبردهای اجرایی حل آن

هفتمین جلسه «شورای هماهنگی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی – راهبردی» صبح امروز(پنجشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱) با موضوع بررسی ابعاد بحران آب و ارائه راهبردها و راهکارهای کاربردی در این زمینه با حضور روسای مراکز تحقیقاتی و راهبردی در کشور در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.

به گزارش نمایندگان ما، هفتمین جلسه «شورای هماهنگی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی – راهبردی» صبح امروز(پنجشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱) با موضوع بررسی ابعاد بحران آب و ارائه راهبردها و راهکارهای کاربردی در این زمینه با حضور روسای مراکز تحقیقاتی و راهبردی در کشور در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.

در این جلسه که محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، محمدرضا مجیدی، رئیس پژوهشکده تحقیقاتی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگانی از پژوهشگاه قوه قضائیه و موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی نهاد ریاست جمهوری و کارشناسانی از این مراکز پژوهشی و راهبردی در حوزه آب حضور داشتند، چالش‌ها و تهدیدهای بخش آب کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه متن بیانیه مشترک کنسرسیوم های تحقیقاتی در مورد مشکلات حوزه آب توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ارائه شد که تا بعد از بررسی و تصمیم گیری نهایی به صورت عمومی منتشر شود.

نگاهداری با تاکید بر این نکته که همراه سازی عامه مردم برای حل مشکلات حوزه آب ضروری است، گفت: انتشار بیانیه مشترک توسط نهادهای معتبر پژوهشی کشور می تواند در عامه مردم موثر واقع شود چرا که این نهادها از اعتبار بالایی بین مردم برخوردار هستند.

در  ادامه این جلسه کارشناسانی از مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در ارائه‌ای، به تشریح ابعاد بحران آب در کشور و چالش‌های مدیریت آب‌های سطحی و زیرزمینی پرداختند و راهکارهای اجرایی خود را برای حل این مشکلات مطرح کردند. در این ارائه بر ضرورت برنامه‌ریزی برای رفع چالش‌های آبی کشور به‌ویژه در برنامه هفتم توسعه کشور تاکید شد. سپس مسئولان و کارشناسان حاضر در جلسه به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در این رابطه پرداختند.

همچنین در ادامه این جلسه، چالش‌ها و تهدیدهای بخش آب کشور توسط کارشناسانی از دفتر مطالعات زیربنایی گروه آب مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مطرح و راهکارهای اجرایی برای رفع این چالش‌ها مطرح شد و حاضران در نشست نیز ضمن بیان نقطه نظرات خود در این رابطه، بر ضرورت استفاده بهینه از منابع آبی کشور برای غلبه بر بحران آب تاکید کردند.

در ادامه این جلسه، همچنین حاضران ضمن تاکید بر اهمیت دیپلماسی آب، یکی از راهکارهای پایدار برای مدیریت منابع آبی کشور را مشارکت موثر همه ذی‌نفعان و ذی‌مدخلان عنوان و تاکید کردند که برای تحقق مدیریت مشارکتی، باید امکان ظرفیت‌سازی با پرهیز از هرگونه تعارض منافع و همچنین تعامل بین طرف‌های مختلف ذی‌نفع و درگیر در مسئله آب فراهم شود.

انتهای پیام

کد خبر 7417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =