کد خبر 15781
۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۹

زنگنه:

سند جامع سرمایه انسانی آموزش و پرورش تهیه می‌شود

سند جامع سرمایه انسانی آموزش و پرورش تهیه می‌شود

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: وزارت آموزش و پرورش مکلف به تهیه سند جامع سرمایه انسانی آموزش و پرورش شامل جذب، گزینش، استخدام، بازنشستگی و خروج از خدمت معلمان شد.

به گزارش نمایندگان، محسن زنگنه در توضیح جلسه امروز عصر کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: در جلسه امروز فصل مربوط به ارتقای نظام آموزشی بررسی شد؛ در ماده ۸۷ دولت جدولی به عنوان سنجه های هدف برنامه هفتم ارائه کرده است.

وی توضیح داد: طبق جدول شماره ۲۰ ذیل ماده ۸۷ مقرر شد ۱۰۰ درصد دانش آموزان در پایان هر دوره تحصیلی حداقل یک مهارت فرهنگی، هنری، مهارتی و ورزشی را بگذارند. همچنین قرار شد تعداد بازماندگان از تحصیل با اولویت دوره ابتدایی به کمتر از ده درصد برسد و تعداد کلاس های با تراکم بالای ۴۰ نفر هم به صفر برسد. همچنین دانش اموزان و دانشجویان در سال تحصیلی حداقل در دو اردوی هویت ساز شرکت کنند.

زنگنه در توضیح مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق گفت: مقرر شد نسبت دانشجومعلم به هیات علمی تمام وقت دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی ۳۰ نفر یعنی به ازای هر ۳۰ دانشجومعلم یک نفر هیات علمی و نسبت هیات علمی تمام وقت استادیار و بالاتر به کل اعضای هیات علمی در این دو دانشگاه ۸۰ درصد و سرانه فضای آموزش و پرورش مدارس ۶.۱ مترمربع برای هر فرد تعیین شد. سرانه ورزشی به یک متر مربع برای هر نفر افزایش پیدا می کند.

 همه مدارس بالای ۷۵ نفر دانش آموز باید یک نفر مربی پرورشی داشته باشند

وی ادامه داد: نسبت دانش آموز به مربی امور تربیتی به ازای هر ۱۵۰ نفر یک مربی و تعداد مدارس بدون مربی پرورشی با جمعیت بیشتر از ۷۵ دانش آموز صفر تعیین شد یعنی همه مدارس بالای ۷۵ نفر دانش آموز باید یک نفر مربی پرورشی داشته باشند. به ازای هر ۲۸۰ نفر دانش آموز یک معلم تربیت بدنی تعیین شد. مقرر شد ۵۰ درصد کلاس ها هوشمند و فناورپایه باشد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق ایجاد بستر مناسب مجازی برای پشتیبانی از مدارس محروم و کمتر برخوردار و بازطراحی، تولید و غنی سازی بسته های تربیت یادگیری مبتنی بر اسناد تحولی را از دیگر مصوبات کمیسیون بیان کرد و افزود: هدف از این مصوبات آن است که در طول برنامه ارتقای کیفی معلمان را داشته باشیم.

وی ادامه داد: مقرر شد کلاس های با تراکم بالای ۳۵ دانش آموز در دوره ابتدایی و متوسط به صفر برسد و تعداد دانش آموزان دارای یک مهارت شغلی و هنری که موفق به کسب گواهینامه معتبر آموزش و پرورش می شوند، حداقل ۶ میلیون نفر باشد.

زنگنه بیان کرد: پوشش آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در دوره متوسط دوم ۵۰ درصد تعیین شد. مقرر شد حداقل ۲.۵ نمره به معدل دانش آموزان این دوره افزایش پیدا کند.دانش آموزان بتوانند حداقل یک بار در سال در اردوهای علمی و فرهنگی شرکت کنند.

سهم آموزش و پروش از بودجه عمومی دولت ۱۵ درصد تعیین شد

وی با بیان اینکه سهم آموزش و پروش از بودجه عمومی دولت ۱۵ درصد تعیین شد، گفت: در بند الف ماده ۸۸ وزارت آموزش و پرورش مکلف شد سند جامع سرمایه انسانی آموزش و پرورش شامل جذب، گزینش، تربیت، استخدام، ارتقا، نگهداشت، بازنشستگی و خروج از خدمت را ظرف ۶ ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند؛ این مصوبه بدان معناست که کلیه مباحث مربوط به جذب، گزینش، استخدام، بازنشستگی و خروج از خدمت معلمان توسط آموزش و پرورش تنظیم شده و ظرف ۶ ماه به هیات وزیران و مجلس برای طی مراحل قانونی تقدیم می شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بیان کرد: طبق مصوبه کمیسیون در بند ب ماده ۸۸، تا زمانی که سند جامع سرمایه انسانی آماده شود، سازمان اداری استخدامی موظف است در طول اجرای برنامه ردیف های استخدامی و تامین اعتبار مورد نیاز آموزش و پرورش و ظرفیت جدید دانشجو در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد.

وی ادامه داد: نکته مهم این بند این است ما ضمن اینکه تاکید داریم جذب و تربیت نیروهای مورد نیاز در مشاغل آموزشی و پرورشی منحصرا باید از طریق دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی صورت گیرد، اما اجازه دادیم با همکاری حوزه های علمیه منتخب و سایر دانشگاه های دولتی و غیردولتی کار را پیش ببریم.

وزارت آموزش و پرورش نیروی مورد نیاز خود از بین دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد تامین می‌کند

زنگنه توضیح داد: وزارت آموزش و پرورش مجاز است نسبت به تامین نیروی مورد نیاز خود از بین دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد واجد صلاحیت های عمومی و تخصصی سایر دانشگاه های دولتی و غیردولتی و یا حوزه های علمیه منتخب با شرط طی دوره مهارت آموزی و یا دانشجومعلمی در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اقدام کند و همزمان هم آن ها تحصیل را ادامه دهند. همچنین از زمان که در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی مشغول طی دوره می شوند، می توانند ۵۰ درصد حقوق حداقل را به عنوان کمک هزینه دریافت کنند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام 

کد خبر 15781

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =