کد خبر 19078
۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶

موافقت مجلس با رفع ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه

موافقت مجلس با رفع ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه

نمایندگان مجلس به منظور تأمین نظر شورای نگهبان با رفع ایرادات لایحه برنامه هفتم توسعه موافقت کردند.

به گزارش نمایندگان، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، اول خردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران را به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان بررسی و ایرادات مطرح شده را اصلاح کردند.

نمایندگان بر تبصره (2) بند (پ) ماده (8)، بند (الف) ماده (10) و تبصره (3) بند (ب) ماده (65) لایحه برنامه هفتم توسعه مصوب در مجلس شورای اسلامی اصرار کردند.

در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان از مصوبه لایحه برنامه هفتم توسعه جبار کوچکی نژاد با استناد به ماده 199 آیین نامه داخلی مجلس گفت: در ماده مذکور آیین نامه داخلی آمده است اگر شورای نگهبان ایراداتی به مصوبات مجلس بگیرد، ایرادات در کمیسیون مطرح و پس از اخذ نظر کمیسیون در صحن علنی مطرح می شود، بعد از تصویب برنامه هفتم توسعه در صحن علنی تا به امروز هیچ جلسه ای برای بررسی ایرادات شورای نگهبان برگزار نکرده‌ایم.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: برخی از مواد لایحه تغییر داده شده، نمی‌دانیم هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق این اقدام را انجام داده یا هیأت رئیسه مجلس به عنوان عضو کمیسیون تلفیق اعلام می‌کنم جلسه‌ای در کمیسیون برگزار نشده است.

وی عنوان کرد: ساعت‌ها و روزها در کمیسیون تلفیق بر روی این مصوبه کار کارشناسی شده اما برخی مواد تغییر کرده که برخلاف قسم یاد شده ما برای رعایت آیین‌نامه داخلی است.

عبدالرضا مصری که ریاست جلسه را برعهده دارد در پاسخ به این نماینده گفت: چندباری این بحث در خصوص مسائل مختلف مطرح شده است. هیأت رئیسه برابر آیین‌نامه گزارش کمیسیون‌ها در دستور کار قرار می‌دهد. سوالی که در این مورد کردیم پاسخ دادند اعضای کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در آخرین نشست خود با رأی‌گیری اختیارات را به هیأت رئیسه کمیسیون و روسای کمیته‌ها دادند، این موضوع را بررسی کردیم که متوجه شدیم درست است.

وی ادامه داد: ما مسئولیت وصول و اعلام گزارش‌ها را داریم، اگر اعتراض دارید قابل رسیدگی است اما رأی شما در کمیسیون اختیار را واگذار کرده است.

مالک شریعتی نیاسر نیز در تشریح پیشنهاد اصلاح عبارتی خود گفت: ماده 14 الحاقی عبارتی است که منابع حاصل از فروش داخلی و صادرات بوتان، پروپان و LPG است که 10 درصد آن به حساب بهینه‌سازی در ماده 46 رفته است. این دو عبارت باید با یکدیگر یکسان شوند. این موضوع باید به عنوان اصلاح عبارتی پذیرفته شود تا در آینده ابهامی به همراه نداشته باشد.

وی ادامه داد: جزء (5-2) ماده (46) باید عین عبارت ماده (14) الحاقی شود زیرا از این محل 10 درصد به حساب بهینه‌سازی واریز شده و آمده است که 10 درصد عواید حاصل از صادرات و فروش داخلی کلیه محصولات فرعی گاز از جمله اتان، پروپان، بوتان، پنتان و گوگرد و همچنین میعانات گازی شرکت‌های تابع وزارت نفت است.

مصری در پاسخ به این پیشنهاد عنوان کرد: اگر موضوع تنها اصلاح عبارتی است و در ماهیت هیچ‌کدام از دو بند مذکور اثر نمی‌گذارد اصلاح عبارتی به منظور وحدت رویه در اصطلاحات لحاظ می‌شود.

انتهای پیام

کد خبر 19078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =