کد خبر 21226
۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵

یوسفی در گفتگو با نمایندگان:

در صورت بروز تخلف و خطا با نمایندگان بیشتر و سخت‌تر از مردم عادی برخورد شود

در صورت بروز تخلف و خطا با نمایندگان بیشتر و سخت‌تر از مردم عادی برخورد شود

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفت: من باید این استقلال را داشته باشم که حق مردم را مطالبه کنم ولی ممکن است برخی اوقات نماینده بخواهد از این اختیارات سوء استفاده کند، مثلا منافع شخصی اش را به منافع مردم ترجیح دهد، این ها باید بیش از قبل سخت گرفته شود و اگر خطایی انجام داد باید آن نماینده بیش از مردم عادی برخورد شود.

مجتبی یوسفی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار نمایندگان،  درباره جزئیات افزایش اختیارات هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، گفت: یکی از نخستین کارها و طرح‌هایی که خود مجلس پیشنهاد داد و مورد بررسی قرار داد نظارت بر رفتار نمایندگان بود، یعنی مجلس دوازدهم تعارض منافع را از خودش شروع کرد، و الان شعار شفافیت را می‌دهند، مجلس از خود شروع کرد قانون را طوری اصلاح کند که اگر اکثر مسئولین کشور تخلف و خطایی داشت در آنجا رسیدگی شود.

در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان از قضات صاحب نظر استفاده می‌شود

وی افزود: اعضای هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان را تغییر دادند که از قضات صاحب نظر استفاده شود، یکی از موضوعات این است که مردم از بنده ونمایندگان میپرسند و این حق مردم است که بدانند در جلسات کمیسیون ها، شعب یا در بحث تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها و در صحن علنی  حضور فعال داریم یا خیر؟ غیبت موجه که مشکلی ندارد ولی نماینده ای داریم که در طول ۴ سال کمتر از یکسال در صحن یا کمیسیون ها شرکت می‌کند، از این جهت حضور و غیاب را هم در اختیار مردم قرار دهیم به عنوان موکلین خودمان، لذا مردم حق دارند بدانند نماینده آنها در کمیسیون تخصصی شرکت می‌کند، تسلط و تخصص لازم بر قوانین را دارد، در صحن علنی شرکت می‌کند، اگر غایب است چرا؟ آیا پیگیر حوزه انتخابیه اش است؟

یوسفی ادامه داد: همچنین اگر نماینده ای خطا کرد، تصمیم هایی که گرفته می‌شود باید بازدارنده باشد، نه اینکه برخی اوقات می‌بینیم که می‌گویند تذکر و درج در پرونده، چون اگر برخورد لازم با نمایندگان متخلف نشود، خیانت و ظلم در حق موکلین و مردم است و نوعی آبروی نهاد حاکمیتی و مسئولین نظام هم به این طریق دچار مشکل خواهد شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار نمایندگان، که آیا نمایندگان مثل قبل هنوز هم مصونیت نمایندگی دارند یا خیر؟ گفت: این را باید بپذیریم که نمایندگان، نمایندگان ملت ایران هستند براساس اصل ۸۴ و ۸۵ و مستقل هستند و مصونیت دارند واین مصونیت، در جهت احقاق حق مردم است، وظیفه ما این است که مشکلات اقتصادی مردم را مطالبه کنیم، من باید این استقلال را داشته باشم که حق مردم را مطالبه کنم ولی ممکن است برخی اوقات نماینده بخواهد از این اختیارات سوء استفاده کند، مثلا منافع شخصی اش را به منافع مردم ترجیح دهد، این ها باید بیش از قبل سخت گرفته شود، و اگر خطایی انجام داد باید آن نماینده بیش از مردم عادی برخورد شود. نمایندگان مصونیت دارند ولی نظارت هم باید صورت گیرد.

انتهای پیام 

کد خبر 21226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =